Homo Publicus

Homo Publicus

Ha idejöttök, tiszteletben kell tartanom a kultúrátokat

2018. szeptember 02. - !TéTé!

Forrong Németország az újabb menekültek által elkövetett késeléses gyilkosság után. Folyamatosak a tüntetések, politikai ügy lett ebből a bűncselekményből is. Nem véletlenül, hiszen nem először fordult elő, hogy a háború elől menekülő, a békés, nyugodt, élhető környezetet kereső befogadott embertársaink úgy intézik konfliktusaikat, vitáikat, hogy megforgatják a kést vitapartnereikben.

De miért is lepődünk meg ezen?  A Közel-Keleten ennek évszázadokra visszamenőleg komoly kultúrája van. Ami nálunk, Európában a párbaj volt, az ott még a mai napig is a késelés művészete. Nem is értem miért csukták le őket?! Kérem szépen, hát ők igazából művészek! Milyen egy aljas, elnyomó hely ez a Németország! Nem erről volt szó, amikor elhangzott a Wilkommen! Szépen meghívjuk őket, elhúzzuk előttük a mézesmadzagot, aztán amikor végre ideérnek és élnek a saját kulturális szokásaikkal, akkor börtönbe zárjuk őket?! Hát ez rosszabb, mint Szíria, Pakisztán, vagy Irak! Ott legalább gond nélkül megcsinálhatják még a becsületgyilkosságokat is. Ezzel szemben itt, ebben az erkölcsi fertőben, ahol a nőknek még csak kendőt sem kell viselniük, egy kis szurkáért is beviszik őket. Jó, igen, meghalt, de hát istenem, miért nem bökött vissza ő is? Milyen puhány népség ez az európai… De majd most megtanulja Európa, hogy Mohammed próféta gyermekei hogyan intézik ügyeiket! Nem kell itt mindenféle bíróságokra rohangálni, meg jog, vagy ki tudja milyen védő, civil, isten tudja milyen szervezetekhez fordulni. Akinek meg ez nem tetszik, az fogja be a büdös pofáját és ne fröcsögjön, böfögjön össze-vissza kirekesztő, intoleráns, idegenellenes rigmusokat! A rohadt nácija, hát nem szégyelli magát! Menjen el Szaúd-Arábiába, Szíriába, vagy Irakba, és vegyen példát róluk, hogy hogyan is kell egy idegennel bánni!

A tüntetni merészelő németeket a politikusok már mindenre felszólították, amire csak fel lehet egy állampolgárt: álljanak ki a demokrácia, a jogállamiság mellett, legyenek szolidárisak, lépjenek fel az idegengyűlölet ellen, stb. A bevándorlók közössége viszont semmilyen intelmet sem kapott. Még szerencse, hogy velük minden rendben. Képzeljük, csak mi lenne itt, ha a bevándorlók rendszeresen támadnának, vagy ne adj’ isten gyilkolnának meg embereket…

Alapvetés, hogy a szélsőségek előretörése egy társadalmi immunreakció a regnáló hatalom impotenciájára. Bár véleményem szerint az nem nevezhető szélsőségesnek, aki egyszerűen nem akar tömeges bevándorlást. Jó lenne tisztába tenni az ’idegengyűlölő’ fogalmát is. Aki nem szeretné, hogy országába tömegesen vándoroljanak be nehezen, vagy egyáltalán nem ellenőrizhető személyazonosságú, akár bűnözői múlttal is rendelkező emberek százezrei, az nem idegengyűlölő, hiszen nem akar az idegeneknek ártani, csak egy protekcionista álláspontot képvisel, és esetleg máshogy képzeli el a megoldását ennek a kérdésnek, ami egy szólásszabadságra épülő liberális demokráciában - mint amilyen a német, ugyan engedtessék már meg!

Természetesen a lincselés, vagy a hajtóvadászat nem megoldás. De a német politikusok, ahelyett, hogy a tüntetőket instruálják, hogy mit mondhatnak/tehetnek, vagy mit nem, szerencsés lenne, ha a saját felelősségüket is firtatnák. Mert mindenekelőtt ők az első számú felelősök. Ők, akik kontroll nélkül, bemondásra, papírok nélkül engedtek be tömegesen (milliós nagyságrendben) olyan embereket, akikről semmilyen információ nem állt rendelkezésükre, egy olyan közegből, ami az európai kultúrával köszönőviszonyban sincs. Illendő lenne tehát számukra is megfogalmazni valamilyen üzenetet, ha már tárt karokkal fogadták őket, csak meghallgatják. A Wilkomment tökéletesen megértették, hátha másra is rezonálna a fülük…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://homopublicus.blog.hu/api/trackback/id/tr6314217379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása